SWM Motorcycles is een nieuw bedrijf dat haar inspiratie voor motorfietsen uit het verleden laat komen. In oorsprong vanuit de passie voor techniek en de industriƫle competentie van Ampelio Macchi en Daxing Gong. Ampelio Macchi schreef geschiedenis met prestigieuze Italiaanse merken zoals Cagiva, Husqvarna en Aprilia, waar hij technisch manager was en 51 wereldtitels won, 46 met Husqvarna en 5 met Aprilia. De succesvolle Chinese zakenman Daxing Gong leidde, op zijn beurt, de majestueuze Shineray Group dat naast tweewielers ook vierwielers, industriƫle producten voor de landbouw en elektrische generators vervaardigd.

Twee tegengestelde werelden die met dezelfde visie en hetzelfde verlangen bij elkaar zijn gekomen, namelijk het bouwen van motorfietsen van hoge kwaliteit en een Italiaans karakter dat niet met de tijd zal verdwijnen. Dit in een compleet uitgerust hoofdkwartier met een gemotiveerde en ervaren technische staf die gegroeid is in een omgeving rijk aan motorfietsen. De ontmoeting tussen Ampelio Macchi en Daxing Gong was haast toevallig te noemen, toch voelden ze elkaar vanaf het allereerste moment haarfijn aan. Geboeid door dezelfde liefde voor motorfietsen en die ene droom om in het hart van Europa een nieuwe motorfiets te bouwen, was een stevig begin voor wijze, maar ook ambitieuze, plannen.

SWM is pas opgericht, toch heeft het de know-how van een groot bedrijf in huis. Binnen het Italiaanse hoofdkwartier kan op een sterk team vaardige techneuten gerekend worden, zodat ieder aspect van de ontwikkeling nauwkeurig wordt gevolgd en aangestuurd. Van motor tot chassis, van elektronica tot design, alles wordt intern met extreme precisie in de stijl en vanuit de ervaring van doorgewinterde Italiaanse werkers ontworpen. De know-how is allesomvattend, beginnend bij het design, dan onderzoek, ontwikkeling, producttests, kwaliteitscontroles, tot aan de productie en zelfs de distributie toe.